Fotoboek review Saal-Digital Fotoservice

Trouwen is de mooiste dag van je leven. Dat wordt vaak gezegd en is ook wel zo, want dit is de dag die helemaal in het teken van jullie staan en met name de bruid.

Als fotograaf, heb ik de eer om deze dag te mogen delen en mogen vastleggen en daarvoor ben ik ook, om die speciale dag te vereeuwigen en je die ervaring vast te laten legen voor later.

Om dit op een beste manier te doen, hou ik ook continu bij wat de trends zijn en zo ben ik benaderd door Saal-Digital Fotoservice om hun nieuwe fotoboek te testen*. Ik zal het boek testen op de dingen, die ik belangrijk vind: de kwaliteit van de afdrukken, de kwaliteit van het boek en de prijs/kwaliteit verhouding.

Ik heb gekozen voor het standaard boek met matte foto’s. Dit is het meest goedkope boek met de meeste opties en dus ook de best verkrijgbare prijs/kwaliteitsverhouding.

Dit bestelproces gaat prima, de website is prima en overzichtelijk, het ontwerpen is duidelijk, het bestelproces gaat vlot en makkelijk en de levering is snel (het komt uit duitsland, dus naar Nederland is een volgende-dag-service helaas niet beschikbaar).

Maar wat ik het allerbelangrijkste vind, is de kwaliteit. Die van het boek en van de fotoafdrukken. Oftewel, zou ik het waard vinden om dit te adviseren?

JA!

Ik adviseer Saal-Digitaal helemaal 100% voor het toevertrouwen van het afdrukken van je trouwfoto’s, of elk ander soort foto’s.

Kijk maar naar de kwaliteit:

Je kan een volledige spread toevoegen aan het boek, door gewoon een foto naar het programma te slepen, een kind kan de was doen!

 

Wat ik ook zo mooi vind, is het volledig naadloos plat kunnen openen van het fotoboek. Zo komen de foto’s nog mooier naar voren.

Wist je dat Saal Digitaal, als enige, een supergroot formaat kan afdrukken? Dit is 28x28cm, zij kunnen tot wel 2 x A3 formaat, dat is echt enorm groot en voor een consumentenproduct ongekend. Voorheen kon dit alleen bij professionele ontwikkelpartijen, maar is nu beschikbaar voor jan en alleman.

 

Zoals je ziet, valt het boek ook superstrak en compact dicht.

 

Hier speciaal een onderbelichte foto, zodat je goed kan zien hoe de mat-afwerking eruit ziet. Mat heeft 2 voordelen. Je ziet veel minder snel vngerafdrukken erop en het glinstert niet zoveel, dus het weerkaatst lampen veel minder. Mat afwerking heeft wel het nadeel dat foto’s er iets minder scherp en kleurrijk uitzien, maar bij goed gelijkverdeeld licht, zou ik zeggen dat je het bijna niet ziet en weegt niet op tegen de voordelen. Ik adviseer dan ook altijd matte afwerking i.p.v. glanzende afwerking. Zeker voor boeken, waar iedereen met z’n vingers aan gaat zitten.

Kortom, ik zou zeggen: ga naar Saal Digital en haal je mooiste fotoboek in huis en maak zelf je allermooiste trouwboek en andere digitale fotoboeken.

 

*disclaimer, Saal Digital heeft mij een voucher gegeven, zodat ik zelf een fotoboek kan maken en deze objectief kan testen.